Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем със селеспийд 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем със селеспийд 156

Пени се маслото и го хвърля 156ца селеспийд. Насочете ме към човек около Варна - Обзор - Несебър - Бургас ( по морето ).
    Или кажете на какво може да се дължи това. След като разбрах, че е драстично намаляло долях набързи с Лукойлско, просто това има в Обзор и така. След 10дена обаче светна пак червената лампа за кутията и когато отворих капачката и долях, маслото шупна и почна да кипи... направо се надихна. От хидравличното масло ли е? Какво трябва да сложа? Към кой да се обърна ако проблема е от друго ?
    Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Маслото е Tutela CS-speed специално само за Selespeed системата. цялата състема събира около 700мл смени го с такова ако са ти дали погрешно ще прави филми.А иначе проблем с превключването на скоростите имаш ли?
    Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
      Пени се маслото и го хвърля 156ца селеспийд. Насочете ме към човек около Варна - Обзор - Несебър - Бургас ( по морето ).
      Или кажете на какво може да се дължи това. След като разбрах, че е драстично намаляло долях набързи с Лукойлско, просто това има в Обзор и така. След 10дена обаче светна пак червената лампа за кутията и когато отворих капачката и долях, маслото шупна и почна да кипи... направо се надихна. От хидравличното масло ли е? Какво трябва да сложа? Към кой да се обърна ако проблема е от друго ?
      Благодаря предварително!
      Кипенето може да е от смесването на двете различни видове масла,както ти е казал колегата намери си Τutela GS Speed,направи една промивка на системата налей Тутелата и ако имаш проблем търси лекар.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Tutela CS speed не GS
        Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Как мога да го източа това масло или трябва да ходя на майстор....
          Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
          146 1.4 - Темпераментната друсалинда
          Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Ами сваляш акомулатора и стойката му за да си направиш пък до робота на скоростната кутия отгоре.Отвиваш маркуча с маслото който влиза в робота и от там го източваш, а и там има и една много фина цетка също я промий много добре.Завиваш стягаш наливаш новото масло и караш. http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ight=selespeed В тази тема има много информация погледни я ще ти е полезна.

Comment

Не е от смесването. Ако двете масла са си от един и същ тип няма проблем. налиевал съм какви ли не масла в мойта и продължава да работи) От някъде смуче въздухспоред мен.Надявам се Добри да се включи в темата и да обясни какво е според него.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Не е от смесването. Ако двете масла са си от един и същ тип няма проблем. налиевал съм какви ли не масла в мойта и продължава да работи) От някъде смуче въздухспоред мен.Надявам се Добри да се включи в темата и да обясни какво е според него.
                А ако са различен тип нестава ли някаква реакция?
                Поне така бях чел някаде.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Според мен имаш проблем със сферата,но трябва да се види на диагностика първо
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

също така е интересно че намалява маслото ако изчезва без да прави гьолове под колата значи има проблем в робота и масло се оттича в скоростната кутия.Маслото за робота съм го мешил съм го със спирачно и със DEXTRON II хидравлично но никога не ми се е пенило или вряло
                    Last edited by t-1000; d.m.y г., 21:01.
                    AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                    http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                    Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                    BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Първоначално публикувано от t-1000 Покажи съобщение
                      също така е интересно че намалява маслото ако изчезва без да прави гьолове под колата значи има проблем в робота и масло се оттича в скоростната кутия.Маслото за робота съм го мешил съм го със спирачно и със DEXTRON II хидравлично но никога не ми се е пенило или вряло
                      Не е задължително да е в скоростите,може да е в сферата
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                        Как мога да го източа това масло или трябва да ходя на майстор....
                        Отиди в Алфа сервиза на изхода на Варна посока Шумен, търси Вихрен - той ще ти свърши работа на 100%.
                        Ако искаш пиши ми на лично да ти дам негов номер да се чуете преди това.
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Според мен имаш проблем със сферата,но трябва да се види на диагностика първо

Лошото е , че на диагностика е все още рано да се види (или по-точно няма да се види нищо).
                          Мембраната в сферата се е пробила, и част от азота преминава в маслото , като излиза през казанчето. Като тръгне помпата, маслото заема мястото му, за това и намалява. След не много време, ще уфейка всичкият газ и като отвориш вратата, помпата ще тръгва за около секунда 2 и ще спира с хидравличен удар. Следва късане на уплътнения из робота, бързо износване на четките и колектора на помпата.
                          Очаквай съвсем скоро да почне да ти изключва на N в движение.
                          Та за проверка на сферата: Давате контакт и превключвате няколко предавки докато чуете , че помпта се включи. Изчаквате да вдигне налягане и да изключи. След това превключвате по една предавка и броите. Ако помпата тръгне на, или след 3-тото превключване , сферата е ОК

Току що прочетох това :
                          мешил съм го със спирачно и със DEXTRON II хидравлично

Колега , мога да ти кажа само едно 'ЧЕСТИТО"
                          Преди месец подменях всички уплътнение на робот на Citroen C4 , защото го бяха доляли със спирачна течност
                          Нито сферата , нито гумичките вътре издържат
                          Абе защо не четете преди да сипвате
                          Не знам колко доливаш в робота, но сферата събира около 200 гр ЦЯЛАТА. Има голяма вероятност, робокоп вече да се е напикал (ако си долял повече от 200 гр, то със сигурност тече в скоростната кутия), а спирачната течност е на някаква водна основа (хигроскопична е и се мие с вода ) и пресича маслото ( в това число и трансмисионното) . Развий пробката на скоростната кутия и виж какво ще потече от там. Ако е пресечено и то, хич не я карай, че ще си търсиш и кутия .
                          Last edited by dobromirski; d.m.y г., 07:56.

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение

Току що прочетох това :
                            Колега , мога да ти кажа само едно 'ЧЕСТИТО"
                            Преди месец подменях всички уплътнение на робот на Citroen C4 , защото го бяха доляли със спирачна течност
                            Нито сферата , нито гумичките вътре издържат
                            Абе защо не четете преди да сипвате
                            Не знам колко доливаш в робота, но сферата събира около 200 гр ЦЯЛАТА. Има голяма вероятност, робокоп вече да се е напикал (ако си долял повече от 200 гр, то със сигурност тече в скоростната кутия), а спирачната течност е на някаква водна основа (хигроскопична е и се мие с вода ) и пресича маслото ( в това число и трансмисионното) . Развий пробката на скоростната кутия и виж какво ще потече от там. Ако е пресечено и то, хич не я карай, че ще си търсиш и кутия .
                            несъм ги мешил в колата а в отделни съдове като експерименти иначе ако бях правил на колата досега щях да съм я хвърлил
                            AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                            http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                            Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                            BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Working...
                            X